VLOEREN VOOR THUIS OF DE IDEALE BEDRIJFSVLOER

ONZE GIETVLOEREN

Gietvloeren van AANRENO zijn een prachtige basis voor het hele huis of bedrijf. Onze gietvloeren van beton en polyurethaan geven elk interieur de juiste afwerking door de kracht van hun eenvoud. Een gietvloer in de keuken of badkamer? Geen probleem! De afwerklagen van de vloeren zorgen ervoor dat ze krasbestendig, slijtvast en vloeistofdicht zijn. De gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Voor industriële toepassingen, zoals bedrijfshallen en magazijnen zijn onze epoxy vloeren en vloercoatings zeer geschikt.

Aanreno Ultratop loft 2

CEMENTGEBONDEN GIETVLOER

Steeds meer mensen ontdekken de stoere en robuuste uitstraling van een cementgebonden gietvloer in hun woning. Cementgebonden gietvloeren worden ook wel woonbeton of betonlook vloer genoemd. De gietvloer wordt op ambachtelijke wijze aangebracht, is naadloos en in elke gewenste RAL of NCS-kleur verkrijgbaar.

Cementgebonden gietvloeren zijn de meest authentieke gietvloeren van beton. Vergeleken met de gietvloeren van polyurethaan (kunststof) hebben cementgebonden vloeren een authentieke en robuuste look. Laag voor laag wordt deze gietvloer opgebouwd, voor een maximaal effect. Juist doordat deze vloeren niet helemaal egaal zijn, vallen vlekken en vuiltjes niet zo op. Ook eventuele beschadigingen zijn nauwelijks storend door de robuuste structuur.

Epoxy coatingvloer in zorginstelling

KUNSTSTOF GIETVLOEREN

Een polyurethaan (PU) gietvloer is een kunststof gietvloer met de uitstraling van een designvloer. Dankzij het naadloze oppervlak is deze gietvloer zeer eenvoudig te onderhouden. Een PU vloer heeft een lage warmteweerstand. Deze gietvloeren nemen dan ook makkelijk de omgevingstemperatuur aan. Hiervoor voelen ze snel aangenaam aan. Ideaal voor spelende kinderen en rondlopen op blote voeten. In het hele huis, want de PU vloer is geschikt voor iedere ruimte.

Epoxy gietvloeren zijn harde vloeren met een hoge stootbelasting. Slijtvast en vloeistofdicht. Dankzij het keiharde materiaal zijn deze gietvloeren zeer geschikt voor industriële toepassingen, waaronder bedrijfshallen, garages en magazijnen.

COATINGVLOEREN

De coatingvloer is de praktische tegenhanger van de comfortabele polyurethaan gietvloer. Terwijl een PU gietvloer dikker en flexibeler is, wordt een coatingvloer met een roller aangebracht. Deze dunne vloerafwerking wordt vaak gebruikt voor industriële doeleinden waaronder magazijnen en fabriekshallen.

Vloer- en betoncoatings zijn zeer geschikt voor de afwerking van ondergronden van beton, anhydriet en (zand)cement. De vloercoatings hebben de uitstraling en het gemak van een gietvloer, maar omdat er minder materiaal wordt gebruikt is een coatingvloer goedkoper dan een epoxy gietvloer.

De coatings die AANRENO gebruikt bestaan uit een mengsel van hoogwaardige harsen, die de ondergrond keihard maken en tevens lichte scheuren kunnen corrigeren. De betoncoatings zijn daarnaast nog eens extra bestand tegen vocht, zuren en chemicaliën. De epoxy-coatings zijn geschikt voor zware belasting.

De volgende coatings zijn verkrijgbaar: vloercoating, betoncoating, epoxy-coating, epoxy-vloercoating, antislip-coating (met korrelstructuur), garagevloercoating, vloeistofdichte vloercoating en een zachtere PU-coating.

 

Aanreno Mapecoat I24 parkeerdek

VLOEREGALISATIE

Een betonvloer egaliseren is vaak nodig voordat u een vloer bedekt. Hierdoor krijgt u een gladde en rechte vloer. Een goede egalisatie van de ondergrond vormt de basis voor een goed uiteindresultaat. Er zijn verschillende manieren om een vloer te egaliseren. Met behulp van egaline, de juiste gereedschappen en ons vakmanschap maken we iedere ondervloer weer vlak en glad. De dikte van de egalisatie is afhankelijk van de staat van de ondervloer. Voor een goed eindresultaat adviseren wij uit te gaan van 3 mm laagdikte.

Wanneer is het nodig om een oude of nieuwe betonnen vloer uit te vlakken?

  • Bij oneffenheden
  • Bij verzakking
  • Ongelijke of schuine vloer
  • Slechte kwaliteit beton
  • Ruw of beschadigd beton
Aanreno egalisatie

Op zoek naar een vloerenspecialist?

Wij hebben vloeren voor elke ruimte!