MET ONZE TECHNIEKEN VERLENGEN WE DE LEVENSDUUR VAN UW GEVEL

Gevelreiniging

De gevel is niet alleen het aangezicht van uw pand, maar beschermt ook uw gebouw. Het is daarom belangrijk dat uw gevel goed en regelmatig onderhouden wordt. Bij AanReno bent u aan het juiste adres voor gevelreiniging. Wij verwijderen alle aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning of gebouw.

De meest voorkomende vorm van vervuiling is graffiti op de gevel. Daarnaast zijn er nog meer vormen van vervuiling, zoals organische en atmosferische vervuiling. Het vuil dat uit de natuur en van menselijke vervuiling komt. Meestal gaat het hier om (zure) regen, wind en uitlaatgassen. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de wanden van uw pand. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er mos op de gevel gaat groeien. Bij vorst zal dit uitzetten waardoor de gevel kan gaan scheuren. Wilt u dit verhelpen? Gevelreiniging is de oplossing.

gevelreiniging

Graffiti verwijderen

Graffiti is mooie kunstvorm, zolang het maar niet op uw eigen pand gespoten is. Helaas is het bijna onmogelijk om zelf de graffiti volledig te verwijderen. Gelukkig beschikken wij over de expertise om uw gevel of elk ander oppervlak voor u te reinigen.

Reinigingsmethodes

Er zijn diverse reinigingsmethodes. Welke methode het meest effectief is om graffiti te verwijderen verschilt per situatie. Het hangt van diverse factoren af, zoals de ondergrond, het soort verf wat gebruikt is en de grootte van de gevel. De meest gebruikte methodes om graffiti weg te werken zijn: reinigingsmiddelen, stoom reinigen, chemisch reinigen en stralen. Het gebruik van een reinigingsmiddel is vaak geschikt als het om een erg kleine oppervlakte gaat. Graffiti verwijderen door stoom reinigen is al iets agressiever. Hete stoom wordt tegen de gevel gespoten om de verf op te lossen. Chemisch reinigen zorgt voor een chemische reactie, waardoor de verf langzaam maar zeker oplost. Stralen, ook wel zandstralen genoemd, is de meest agressieve methode, maar daardoor wel erg effectief om de verf volledig weg te stralen van de gevel.

Anti-graffiticoating

Om herhaling te voorkomen kunnen we met een anti-graffiticoating de ondergrond beschermen tegen nieuwe graffiti ’s. Dit kan zowel een permanent als een semipermanent systeem zijn.

Op zoek naar een gevelspecialist?

Wij verwijderen alle aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning of gebouw.